Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kate Middleton kanser olduğunu açıkladı

Hakkındaki spekülasyon ve komplo teorileri ile gündemden düşmeyen Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü açıkladı. Tedavi gördüğünü belirten Prenses, çok zorlu bir süreç geçirdiğini fakat “her geçen gün güçlendiğini” söyledi.

Galler Prensesi Kate Middleton, Kensington Sarayı’nın resmi X hesabından paylaştığı 2 dakika 20 saniyelik video ile hakkındaki komplo teorilerine noktayı koydu ve kanser olduğunu açıkladı.

17 Ocak’ta geçirdiği karın ameliyatı sırasında kanser olduğunun bilinmediğini belirten Kate Middleton, açıklamasında, “Ameliyattan sonra yapılan testlerde kanser olduğu tespit edildi. Bu nedenle sağlık ekibim önleyici bir kemoterapi sürecinden geçmemi tavsiye etti ve şu anda bu tedavinin ilk aşamalarındayım” dedi.

Kanser tedavisi görenlere de seslenen Prenses, “Her ne şekilde olursa olsun bu hastalıkla savaşan herkese sesleniyorum: Lütfen inancınızı ya da umudunuzu kaybetmeyin. Yalnız değilsiniz” dedi.

Çocukları George, Charlotte ve Louis’e kansere yakalandığını açıklamanın çok zor olduğunu söyleyen Kate, “Ailemizin biraz zamana ve mahremiyete ihtiyacı var” diye konuştu.

Buckingham’dan açıklama

Buckhingham Sarayı’ndan da Kate Middleton’ın sağlık durumuna dair açıklama yapıldı. Kral Charles ve Konsort Kraliçe Camilla’nın “bu zorlu dönemde tüm aileye sevgi ve destek vermeye devam edeceği” belirtilirken, Kral Charles’ın Prenses’in konuşmasındaki cesaretten büyük gurur duyduğu ve sevgili geliniyle yakın temasına devam edeceği” ifade edildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da X hesabından açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle denildi: “Son haftalarda Prenses yoğun bir tartışmaya konu oldu ve dünya genelindeki medyanın belirli kesimlerinde ve sosyal medyada haksız bir muameleye uğradı. Mesele sağlık olduğunda, herkes gibi Prenses de tedavisine yoğunlaşmak için mahremiyeti ve sevgili ailesiyle birlikte olmayı hak ediyor.”

İlk kez alışveriş yaparken görüntülenmişti

Kate, geçtiğimiz günlerde, eşi Galler Prensi William ile birlikte Windsor’daki evlerinin bulunduğu bölgede alışveriş yaparken görüntülenmişti. The Sun tarafından paylaşılan görüntülerde, Kate’in gündelik kıyafetler içinde rahat ve iyi olduğu görülüyordu.

Ne olmuştu?

17 Ocak’ta geçirdiği karın ameliyatı ve akabinde peşi sıra yayımlanan açıklamalar, Kensington Sarayı’nın 10 Mart’ta Anneler Günü vesilesiyle paylaşılan fakat üzerinde “oynanan” fotoğraf, Kate’den hâlâ ses çıkmaması bazı komplo teorilerini beraberinde getirmişti.

Tüm bu komplo teorileri ve dezenformasyon içeren bilgiler dolaşıma sokuldu, hatta öyle ki “Kate”, “Charles” ve “İngiltere”, Türkiye’de Trend Topic (TT) listesine girdi. Kate hakkında 210 bin, Charles hakkında 130 bin paylaşım yapılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.