Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol: “Mansur Yavaş rakibini ikiye katlayacak”

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, yerel seçimlerde Ankara’daki yarışa ilişkin konuştu.  Erkol, Ankara’da 30-35 yılın rekorunun kırılacağını, 25 ilçeden en az 11’ini CHP’li adayların kazanacağını söyledi. Büyükşehirde Mansur Yavaş’ın avantajlı olduğunu kaydeden Erkol, “Yavaş rakibini ikiye katlayan bir performansla seçilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bir beş yıl daha Yavaş’ın yöneteceği bizim açımızdan kesinleşmiş durumda” diye konuştu.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde seçim yarışına ilişkin basın açıklaması yaptı.

 Erkol, Ankara’da rekor beklediklerinin altını çizdi:

 “Pazar gece yarısı itibariyle Ankara’da tarihi bir başarı bekliyoruz. Son 30-35 yılın bütün rekorlarının bu seçimde kırılacağına inanıyoruz. Özellikle Mansur Yavaş’ın, rakibini ikiye katlayan bir performansla seçileceğini görüyoruz. Bizim açımızdan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bir beş yıl daha Mansur Yavaş’ın yöneteceği, CHP’li bir belediye olacağı kesinleşmiş durumda.”

CHP, Ankara’da en az 11 ilçeyi kazanmayı bekliyor

Ankara’da 25 ilçeden en az 11’ini CHP’nin kazanacağını söyleyen Erkol, “Bizim elimizdeki verilere göre 10’un üzerinde belediye CHP’li adaylar tarafından kesin denilecek noktada kazanılıyor. Yaklaşık 10 ilçede de başa baş bir yarış sürüyor. Bu yarış bittiğinde alt sınırı 11 olan üst sınırı 20 olan ilçe belediye sayısı bekliyoruz” diye konuştu.

17 bin sandık için yaklaşık 30 bin görevli hazır

Seçim güvenliği konusunda alınan önlemlerin sorulması üzerine Erkol “Yurttaşımızın kullandığı oyun güven içinde sayılması, düzgün bir biçimde tutanaklara geçmesi, ıslak imzalı tutanakların alınarak değerlendirme ve kontrollerinin yapılmasını güvence ve kontrol altına alan bir sistemi kurduk” dedi. Erkol, Ankara’da 17 binin üzerindeki sandıkta asil ve yedek görevlilerinin olduğunu, yaklaşık 30 bin yurttaşın seçim güvenliği için göreve hazır olduğunu aktardı.

“CHP’de kölelik ilişkisi olmaz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Mansur Yavaş’a yönelik “CHP’nin ev kölesi” sözlerinin sorulması üzerine Erkol şunları söyledi:

“Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığına layık gördüğü isimlerden biriydi Mansur Yavaş. Beş altı ay içerisinde aynı kişiyle ilgili bu kadar farklı değerlendirmeler yapabilmek şaşırtıcı. Başka siyasi partilerle ilgili bir şey söyleyemem ama CHP içinde hiçbir düzeyde bir tahakküm, kölelik ilişkisi olmaz. CHP’de köleleştirmek isteyen bir yaklaşımı partinin kapısından bile sokmamaya her birimiz kararlıyız. CHP’de köle yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.