PODCAST | Bugün Ne Oldu? (21 Ağustos 2024): Üretici satamadığı 30 ton domatesi yere döktü

İyi akşamlar! Özge Elvan’ın prodüktörlüğünde hazırlanan Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba. Ben Mert Gümüş. Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Bursa-Karacabey’de 30 ton domatesini satamayan bir üretici, ürünlerini evinin yakınındaki bir alana kepçeyle döktü.

Erzincan İdare Mahkemesi, Anagold Madencilik’in işlettiği Çöpler Altın Madeni’ne 2021 yılında dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un verdiği “ÇED olumlu” raporunu ve ruhsatını iptal etti.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınından etkilenen Sancaklı Mahallesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP yönetimindeki belediyelerin itfaiye memuru istihdamına yönelik yazılarına ilgili bakanlıktan derhal olumlu cevap verilmesini isteyerek “Bunların maaşını biz ödüyoruz. Vergilerini biz ödüyoruz. SGK primlerini biz ödüyoruz ama engelleyen sizsiniz. Nedir kastınız, amacınız ne? İzmir, İstanbul, Ankara büyükşehir belediyelerinin daha çok itfaiye memuru barındırmasının size ne zararı var” dedi.

CHP belediyelerinin katıldığı “Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi” toplantısında Özel’in Erdoğan’la yeniden görüşmesi de konuşuldu. CHP’nin gölge bakanları da AKP’li bakanları yakın markaja alacak. CHP’nin toplantısında konuşulanları Medyascope’tan Berfin Bayır’ın haberinden okuyabilirsiniz.

Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi devam ediyor. Ağırlıklı olarak Ege Bölgesi’nde çıkan yangınların büyük kısmı kontrol altına alındı. İletişim Başkanlığı, son dört günde çıkan 306 yangına müdahale edildiğini ve 304’ünün söndürüldüğünü bildirdi.

Bursa’da Sedef A. boşandığı erkek tarafından annesinin evinde silahla üç kurşun ile vurularak ağır yaralandı, beş gün yoğun bakımda kaldı. Sedef A.’nın başına gelenleri Medyascope’a anlatan anne Firdevs Özmen, “Kızımı yakalayınca arka arkaya üç tane kurşun sıktı. İki tanesi çenesinin altından girdi, bir tanesi de göğsüne girdi. Polis geldi, onu alıp götürdü, ambulans da kızımı götürdü. Pusu kurarak kızımın hayatına kastetti” dedi.

Yaklaşık 30 senedir cezaevinde tutulan şair ve yazar İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi İdare ve Gözlem Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı kararla üç ay daha uzatıldı.

Tayland’da Palang Pracharath Partisi (PPRP) lideri Prawit Wongsuwan’ın kendisine yeni başbakanla ilgili soru soran gazeteciye vurmasının yankıları sürüyor. Parlamento, muhabiri darp eden siyasetçi hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

İran’ın Yezd eyaletinde Pakistan’dan Kerbela’ya giden hacı adaylarını taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 28 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı. Kazanın fren sistemi arızasından kaynaklandığı belirtildi.

Kanada’nın 8 Ocak 2024’te açıkladığı İsrail’e silah satışını yasaklayan kararına rağmen ABD üzerinden İsrail ile silah ticareti planladığı ortaya çıktı. Yetkililer cevap vermekten kaçınırken ülkenin şeffaf davranmadığı ve uluslararası yükümlülükleri ihlal ettiğine dair tepkiler yükseliyor. Mevcut yasal boşluklar, Kanada’nın ABD üzerinden İsrail’e silah satışına olanak tanıyor.

Ukrayna, Moskova’ya savaşın başından bu yana en büyük drone saldırılarından birini düzenledi. Rus yetkililer, başkent bölgesinde Ukrayna’ya ait en az 11 İHA’nın düşürüldüğünü açıkladı. Saldırı, Ukrayna’nın Rus topraklarında ilerleyişiyle eş zamanlı gerçekleşti.

Çin’de yüzde 20’leri bulan genç işsizliği, milyonlarca üniversite mezununu zor bir pazarlığa itiyor. Bazıları düşük ücretli işleri kabul etmek zorunda kalırken, diğerleri ebeveynlerinin emekli maaşlarıyla geçinmeye çalışıyor. Bu durum, “çürük kuyruklu çocuklar” olarak adlandırılan yeni bir çalışan sınıfı yarattı.

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Jennifer Lopez ve aktör Ben Affleck boşanıyor. Çiftin boşanacaklarına dair haberler bir süredir Amerikan basınında yer alıyordu. Çift, 2 yıl önce Las Vegas’ta evlenmişti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk ayak maçında İsviçre’nin Young Boys takımı ile karşı karşıya gelecek. Bern’deki Wankdorf Stadyumu’nda oynanacak olan müsabaka saat 22.00’de başlayacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Seidel’in yöneteceği maç, TRT 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.