Öldürüldüğü iddia edilmişti: Mazlum Abdi’nin fotoğrafı yayınlandı

Mazlum Abdi

Türkiye’de iktidara yakın bazı kanallar, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Abdi’nin suikast sonucu öldürüldüğünü iddia etmişti. Mazlum Abdi, El Hadath ve El Arabiya’ya görüntülü röportaj vererek bu iddiaları çürüttü.

Bir grup PKK’lının silah bırakması ve silahlarını yakmasının ardından Türkiye’de çözüm sürecine dair gelişmeler sürerken iktidara yakın bazı kanallar, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Abdi’nin suikast sonucu öldürüldüğü iddialarını haberleştirdi. Örneğin CNN Türk konuyla ilgili yaptığı yayının altyazısına, “Terörist Mazlum Abdi öldürüldü mü?” yazdı ve konuklarıyla tartıştı.

Bir süredir fotoğraf ve röportaj vermeyen Mazlum Abdi, uzun bir sürenin ardından El Hadath ve El Arabiya’ya görüntülü röportaj vererek bu iddiaları çürüttü. Muhabirler, Mazlum Abdi’nin fotoğrafını paylaştı.

Abdi, Suudi kanallarına verdiği röportajda Suriye, Türkiye ve Suudi Arabistan ile ilişkiler bağlamında önemli mesajlar verdi. SDG ile Şam arasında Suriye’nin tek ordu ve tek bayrak altında birliği konusunda mutabakata varıldığını anlatan Abdi, “Biz şu sloganı savunuyoruz: Tek Ordu, Tek Hükümet, Tek Devlet” dedi.

İşte röportajdan bir kesit:

CNN Türk Mazlum Abdi’yi niçin öldürdü?

Ruşen Çakır, CNN Türk’ün konu ile ilgili yayınının ardından yaptığı açıklamada, bu yapılan haberlerin çözüm sürecine zarar vereceğini söylemiş, “Devlet Bahçeli Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya davet ediyor. Kurucu Önder diye defalarca alkışlıyor. Siz hâlâ neyin terörünü yapıyorsunuz? Bırakın bu dilleri” demişti.

Ankara’nın Mazlum Abdi’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çakır, “Mazlum Abdi’ye bir şekilde suikasta uğrasa vesaire yerine kim girecek ya da bu suikasttan kim sorumlu tutulacak? Dolayısıyla Kürtler nereye doğru yönelecek?” diye sormuştu.