Alişer Delek: “Kılıçdaroğlu kurultayı bir yıldan önce yapmaz”

İSTANBUL  (Medyascope) – Alişer Delek, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile birlikte Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cephesindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Yayında, CHP kurultayı, CHP grup toplantısı, parti içi dengeler, liderlik krizi ve sürecin siyasi etkileri ele alındı. Delek, Kılıçdaroğlu’nun mevcut delege yapısıyla hemen bir kurultaya gitmeyeceğini vurgulayarak, “Bu kurultay yakın zamanda olmayacak. Kılıçdaroğlu kurultayı bir yıldan önce yapmaz, en erken dokuz ayda yapar” dedi. 

Meclis koridorlarındaki vekil ve genel başkan yardımcılarıyla yaptığı görüşmeleri aktaran Delek, iki grup arasında her an yeni krizlerin patlak verebileceği bir zemin oluştuğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu kurultayı ne zaman yapar? | Alişer Delek anlattı (Video)
Kılıçdaroğlu kurultayı ne zaman yapar? | Alişer Delek anlattı (Video)

Parti meclisinde her iki tarafın da kendisini sayısal olarak önde gördüğünü belirten Delek, krizin artık yönetilemez bir aşamaya geldiğini şu sözlerle aktardı:

“Bu salıyı aştınız dedim, haftaya salı ne olacak dedim. Bakarız diyorlar, bilmiyorlar. Bugün bir kriz ötelendi, bu devam edecek… Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden bir bilgi olarak söyleyeyim: Bu hafta disiplin süreci başlayabilir bazı isimler için. Adımlar atılıyor. Bu yara dikiş tutmaz artık, yani çok zor… Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Ben niye bunları atacağım, bunlar kendileri gitsin’ diye köşeye sıkıştırıyor. Özgür Özel ve ekibi de ‘Biz baba ocağını terk eden olmayalım, o atsın bizi’ diyor… Öbür tarafta rüzgarın azalma ihtimalini gördüğü için birkaç hafta içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun disipline yönelik atacağı bir adım, başka birkaç adımına cevap olarak yeni partinin geleceğine hâlâ inanıyorum ben. Yani o kaçınılmaz bir şey.”

Kılıçdaroğlu kurultayı ne zaman yapar? | Alişer Delek anlattı (Video)
Kılıçdaroğlu kurultayı ne zaman yapar? | Alişer Delek anlattı (Video)

Mansur Yavaş’ın çıkışı ve Kılıçdaroğlu’nun zaman stratejisi

Delek, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarıyla siyasi bir çizgi inşa etmeye çalıştığını, Kürt seçmene ve parti içi muhalefete yönelik mesajlar verdiğini söyledi. Mansur Yavaş’ın sosyal medyadaki çıkışının Kılıçdaroğlu’nun geri adım atmasında etkili olduğunu belirten Delek, zamanın Kılıçdaroğlu lehine işleyebileceğini ve Özgür Özel tarafındaki mevcut rüzgarın zaman geçtikçe azalma riski taşıdığını sözlerine ekledi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.