Berna Laçin serbest bırakıldı

Berna Laçin, Berna Laçin

İSTANBUL (Medyascope) – “İzmir daha önce de işgal edildi, Korkma!” paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Berna Laçin, tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Oyuncu ve sunucu Berna Laçin’in İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AKP’ye geçmesine ilişkin yaptığı “İzmir daha önce de işgal edildi, Korkma!” paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında “halkı kin ve düşmanlığa  tahrik veya aşağılama” suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Berna Laçin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bir saat içinde kim ne okudu da kin ve düşmanlığa sevk oldu” dedi:

“Bunu attım, sonra çorbayı ocağa koydum, yazmamın üstünden bir saat geçmeden ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevketme suçu ile ilgili soruşturma açıldı’ dedi gazeteci bir arkadaş.
Açıkçası yalan haberdir diye varsayıyorum. Bir saat içinde kim ne okudu da kin ve düşmanlığa sevk oldu da ne olay oldu da konu savcılığa gitti de soruşturma başladı değil mi? Mantıklı değil yani vardır bir hata herhalde.”

Laçin, X hesabından yaptığı sonraki paylaşımda ise “Gözaltına almaya geldiler ve evimde arama yapıyorlar. Ne olduğu anlayamadım” dedi.

Tutukluluğa sevk sonrası serbest

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

İfadesinde, “Bu söylemde İzmir’in daha önce işgal de yaşadığını, deprem de yaşadığı gibi geçirilmiş olan olayları anlatmak şeklinde söylemim gerçekleşmiştir” diyen Laçin, sözlerinin sosyal medyada çarpıtıldığını söyledi.

Laçin, “Ben paylaşım yaptıktan sonra bir anda çevremdeki insanlar hakkımda soruşturma başlatıldığını söyleyince defalarca düşündüm, yaptığım paylaşımda hiçbir suç unsuru bulamadım” ifadelerini kullandı.

Laçin, “Ben bu olayları hayretle karşılıyorum. Hiç kimse bu söylemleri söyleyeni çağırmıyor. Ben hukuksuz yere içeri atılıyorum” dedi.

Savcılık sorgusu tamamlanan Berna Laçin tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Berna Laçin’in avukatı Uğur Poyraz, X hesabından yaptığı paylaşımda Berna Laçin’i etiketleyerek “Serbest” yazdı.


Özlem Zengin: “Bu ifadenin böyle kullanılmasını doğru bulmuyorum”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 7 Ekim Çarşamba akşamı TBMM’deki konuşmasında Laçin’in gözaltına alınmasını değerlendirdi. Zengin, sosyal medyada hesaplara erişim engeli getirilmesini doğru bulmadığını söyledi, “Ben de ifade özgürlüğünden yanayım, insanlar fikirlerini sonuna kadar ifade etsinler. Bu hesapların kapatılmasını asla doğru bulmuyorum ama şunu da doğru bulmuyorum, bir okuyabilir miyiz, Sayın Berna Laçin ne yazmış? Evet, bununla ilgili olarak gözaltına alınmasın ama şu ifadeyi Genel Kurul’da bir okuyalım. İşgalden bahsediyor. ‘İzmir daha evvel de işgal edilmişti, korkma.’ Böyle söylüyor. Bu bir işgal midir? İtiraz edebilirsiniz. Ne olduğunu tartışırız, adını beraber koyarız, ayrı bir konu ama bunu nasıl savunursunuz?” dedi.

Zengin sözlerini şöyle sürdürdü:

“İfade özgürlüğünden sonuna kadar yanayım, hesapların kapatılmasını asla doğru bulmuyoruz. Ama bu arada da bu ifadenin böyle kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Başka türlü ifade edilsin, başka kelimelerle bu itiraz söylenebilir. Bir belediye başkanının kendi kararıyla bunu yapıyor olmasına işgal diyemezsin. Kurtuluş Savaşı’nda gelmiş Yunan askerinin orayı işgal etmesine nasıl bir benzetme yaparsınız arkadaşlar, bunu nasıl normalleştirirsiniz? Bu sizi de rahatsız etsin. Bütün rahatsız olunması gereken işleri bize mi yüklüyorsunuz, niye siz kendi işlerinizden bir parça rahatsız olmuyorsunuz?”

Ne oldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 7 Ekim Çarşamba günü AKP Genel Merkezi’nde yapılan grup toplantısında AKP’ye katıldı, Tugay’ın rozetini de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

AKP Genel Merkezi’nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’a rozetini takmadan önce şunları söyledi:

“Bugün aramıza katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, AKP ailesine ‘hoş geldin sefalar getirdin’ diyorum.Ege’nin incisi İzmir’e ve İzmirli kardeşlerimize hizmet mücadelesinde tüm imkanlarımızla kendisine destek olacağımızı vurgulamak istiyorum.”

Cemil Tugay AKP'ye geçti

Konuşmasının ardından Erdoğan, Cemil Tugay’ı sahneye davet etti. Erdoğan’ın Tugay’a rozetini takmasının ardından Cemil Tugay, şöyle konuştu:

“Bu sözler, Türkiye Cumhuriyeti’nin son 25 yılına damgasını vurmuş büyük liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleridir: ‘Siyaseti neden yapıyoruz? Biz bu ülkenin kenar mahallelerinde unutulmuş gariplerin, yoksulların, hakkı yenmiş mazlumların, çiftçinin ve esnafın hakkını korumak için siyaset yapıyoruz’.

İzmir’imiz, İzmir insanları vatanseverdir. Milletine, manevi değerlerine çok düşkün insanlardır. Böyle bir şehre ve o şehrin insanlarına hizmet etmek elbette şereftir. AKP kimsesizlerin kimsesidir.”

Berna Laçin kimdir?

Berna Laçin, 20 Ağustos 1970’te İzmir-Karşıyaka’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanmasının ardından ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.

İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim alan Laçin, oyunculuk kariyerine televizyon ve sinema projeleriyle başladı. “Gökkuşağı”, “Böyle mi Olacaktı”, “Ateş Dansı”, “Uğurlugiller”, “Evdeki Yabancı” ve “Belalı Baldız” gibi dizilerde rol aldı.

Laçin, “Koltuk Belası”, “Kızılırmak Karakoyun”, “Bir Kadının Anatomisi”, “Bekle Beni” ve “Merhaba Güzel Vatanım” gibi sinema filmlerinde de oynadı. Tiyatro sahnesinde ise “Kadınlar da Savaşı Yitirdi”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, “Yeni Baştan”, “Dönme Dolap” ve “Hoşgeldin Boyacı” gibi oyunlarda rol aldı.

1996’da Tolga Eşiz ile evlenen Laçin, oyunculuğun yanı sıra televizyon programları da sundu. 2009’da 31. Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında sunuculuk yaptı. 2010’da atv’de yayımlanan “Her Şey İçin Berna Laçin” programını, 2011’de ise Star TV’de Rasim Ozan Kütahyalı ile “Yerden Göğe” programını sundu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş