Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezgin Tanrıkulu: ‘Meclis Darbe Komisyonu’nun raporuna CHP ile ilgili ekleme yapılması tamamıyla korsandır’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe Komisyonu’nun Meclis Başkanlığı’na sunduğu rapora muhalefet şerhi yazmasının ardından rapora CHP ile ilgili eklemeler yapıldı.

Rapora “Ana muhalefet partisinin (CHP) FETÖ’nün siyasi emellerine hizmet eden tutum ve davranışları 15 Temmuz darbesine giden süreçte FETÖ/ PDY terör örgütünü cesaretlendirici bir nitelik taşımıştır” ifadelerinin eklenmesi birçok CHP’li milletvekilinin tepkisine neden oldu.

Konuyu Medyascope.tv’ ye değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu eklemeyi ‘korsan’ olarak değerlendirirken, ifadelerin taslaktan çıkarılması için meclis başkanıyla görüşeceklerini belirtti.

Röportajın tamamı :

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.