Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da 12 yaşında bir çocuk evden kaçarak Bali’ye tatile gitti

The Guardian’ın haberine göre, Avustralya Sidney’de yaşanan olayda, 12 yaşındaki bir çocuk annesiyle kavga etmesinin ardından, annesinin kredi kartını çaldı. Büyük annesini kandırarak kendi pasaportuna da ulaşan çocuk, uçak bileti araştırmaya başladı. Yasalar 12 yaşından küçük çocukların refakatsiz uçmasına izin vermiyor, ancak çocuk yaptığı araştırmalar sonucu 12 yaş altı çocuklar için refakatsiz uçuş hakkı tanıyan bir hava yolu şirketi buldu.

Sidney üzerinden kendi ‘check –in’ işlemlerini halleden çocuk, Perth havalimanına doğru yola çıktı. Havalimanına girişte yalnızca tek bir güvenlik görevlisi tarafından sorgulanan çocuk, onu da atlatmayı başardı ve Bali’ye doğru yola çıktı ve All Season Oteli’ne yerleşti.

 Haberde, ailesinin yetkililere haber vermesinden sonra çoçuğa hızlı bir şekilde ulaşıldığı belirtiliyor. Bali’de yakalanan çocuk, kardeşinin de yanına geleceğini, yalnızca macera yaşamak istediğini söyledi. Annesi Emma ise yaptığı açıklamada, çocuklarına deniz aşırı bir ülkede ulaştıkları için şok olduklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.