Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arsenal taraftarlarına kötü haber: Alisher Usmanov Arsenal’den çekiliyor

İngiliz futbol kulübü Arsenal’in azınlık hissedarı Özbek asıllı Rus iş adamı Alisher Usmanov, yıllardır hisselerin çoğunluğunu kendisine satmayı reddeden Amerikalı Stan Kroenke ile yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeniyle, 712 milyon dolar karşılığında hisselerini Kroenke’ye devrederek Arsenal ile bağını koparıyor.

Geçtiğimiz Salı günü, Arsenal’in çoğunluk hissedarı Amerikalı yatırımcı Stan Kroenke, Arsenal’in azınlık hissedarı Rus iş adamı Alisher Usmanov’un %30’a tekabül eden hisselerini kendisine 712 milyon dolar karşılığında satacağını açıkladı.

Usmanov görsel 2

Kişisel serveti, Chelsea kulübünün sahibi vatandaşı Roman Abramovich’ten de yüksek olan Usmanov, Arsenal’in çoğunluk hissedarı Stan Kroenke’nin servetinin neredeyse iki katına sahip. Alisher Usmanov, Bloomberg’e göre, 14.4 milyar dolarlık kişisel serveti ile dünyanın en zengin 100 kişisinden biri, Stan Kroenke ise Forbes’a göre 8 milyar dolarlık bir servete sahip.

Arsenal taraftarları, Usmanov’un hisselerin çoğunluğunu eline geçirerek kulübün servetini arttıracağını ve para harcayan ciddi bir şampiyonluk adayına çevireceğini ümit ediyorken, zaten istenmeyen adam haline gelmiş Kroenke’nin inadı nedeniyle kulübü bırakmasından dolayı oldukça rahatsız.

Kroenke, son 3 yılda, 14 yıl boyunca Premier Lig şampiyonluğunu camiaya getiremeyen Arsene Wenger’in büyük bir hayranı olduğu için taraftarla inatlaşarak Wenger’i kulüpte tutmuş ve tribünler ile ilişkisini zedelemişti. Kroenke, Arsenal taraftarları tarafından cimri olmakla da suçlanıyor. Kulübün zengin kaynaklarına rağmen rakiplerine oranla oldukça az para harcayarak daha düşük profilli transferler yapması son 3 yıldır Arsenal taraftarlarının Kroenke’ye olan sabrını oldukça taşırmış durumda.

Ayrılığını, “Arsenal dünyanın en büyük kulübü olabilirdi” sözleriyle açıklayan Usmanov, bu ayrılığın altında İngiliz hükümetinin bir baskısı olup olmadığı konusunda herhangi bir yorum yapmadı. İngiliz medyasına göre, Usmanov zaten belirli sponsorluklar ile desteklediği Everton kulübünü iyi bir dostu olan İranlı iş adamı Farhad Moshiri’nin satın alması sonucu, Kroenke ile yaşadıkları kısır döngüden çıkarak, Everton’da Moshiri ile daha verimli bir iş ortaklığı kurmayı planlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.