Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KCK’dan eylemsizlik kararı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı açıklama yaparak eylemsizlik kararını aldığını duyurdu. Açıklama “Hareketimiz, halkımıza ve gerilla güçlerine saldırılmadığı müddetçe gerilla güçlerimizin eylemsizlik konumuna çekme kararına varmıştır” başlığı ile duyuruldu. KCK eylemsizlik kararının amacını “Eşit ve adil bir seçimin yapılmasını engelleyecek veya sakatlayacak hiçbir girişimde bulunmayacaktır” diye açıkladı. Açıklamanın Ankara’daki katliamının ardından yapılması dikkat çekti.

7 Haziran seçimlerinde olumlu bir hava estiğine dair vurgu yapılan açıklamada “Türkiye sosyolojisine uygun bir Meclis gerçeği ortaya çıkmıştır” diyen KCK, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sert eleştiriler getirdi. “HDP’nin Meclise girmesini kabul etmeyerek daha ilk günden HDP’ye karşı çirkin ve kirli bir kampanya başlatmışlardır” denilen açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran seçim sonuçlarını yok saydığı iddia edildi.

KCK eylemsizliğin arkasındaki motivasyonlarını şu cümlerle açıkladı:

“Savaşın şiddetlendiği, AKP’nin seçim ortamında seçim güvenliğini tehdit ettiğimiz yalanına sarıldığı ve başlattığı savaşın nedenlerini halktan gizlemeye çalıştığı bir ortamda, Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıları da dikkate alan Hareketimiz, halkımıza ve gerilla güçlerine saldırılmadığı müddetçe gerilla güçlerimizin eylemsizlik konumuna çekme kararına varmıştır. Gerilla güçlerimiz bu süreçte planlı eylemler yapmaktan uzak duracak, mevcut konumunu koruma dışında bir hareketlilik içinde olmayacak, eşit ve adil bir seçimin yapılmasını engelleyecek veya sakatlayacak hiçbir girişimde bulunmayacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.