Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’de Rus hava saldırısında bir hastaneye bomba düştüğü an

İngiliz The Guardian gazetesi internet sitesinde Suriye’de yaşananlara ait sıra dışı bir bir kayıt yayınladı. Videoda Halep yakınlarındaki İdlip’de Rusya tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen hava saldırısında bir okula bombası düşmesi ardından, olay yerine giden belgeselci Motii Celal çekim yapmaktayken okul yanında bulunan hastaneye ikinci bir bombanın düşmesiyle ağır yaralanıyor. 3 Kasım’da gerçekleşen olayda 12 sivil hayatını kaybederken 20 Suriyeli de ağır yaralandı.

İnsan Hakları için Doktorlar Örgütü (Physicians for Human Rights) verilerine göre Suriye’de iç savaş başladığı günden bugüne en az 313 sağlık merkezi bombalandı ve 679 sağlık personeli hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.