Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezgin Tanrıkulu: “CHP ve HDP ortak hareket ederse şiddeti engelleyebilir”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Cumartesi Anneleri’nin 566’ncı buluşması ardından görüştüm. Neredeyse her hafta Galatasaray Meydanı’nda Cumartesi Anneleri’yle birlikte olan Tanrıkulu, “7 Haziran sonrası kayıplara eklenen pek çok yeni kayıp var. Bu ülkenin hafızası, algı operasyonuna rağmen bunları kaydediyor” dedi. “Meclis konuşamaz ve çalışmaz duruma getirmek için tatil edildi” diyen Tanrıkulu, HDP ile CHP’nin yeni bir sürece başlamasının, bu şiddet ortamının önüne geçilmesinde önemli rol oynayacağına dikkat çekerek, ortak tutumlarla, aklı selimle bu şiddet ortamının önüne geçilebileceğini belirtti. Medyanın yaşadığı baskı ve sansüre dikkat çeken Tanrıkulu, Kanal D’nin RTÜK’ten aldığı cezayı da değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.