Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kritik karar sonrası Assange’ın basın toplantısı Periscope’dan canlı yayınlandı

Birleşmiş Milletler (BM) çalışma grubunun, İngiltere ve İsveç’e Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’a özgürlüğünü iade etmeleri çağrısında bulunması ardından konuşan Assange, iki ülkenin de BM kararına itiraz edemeyeceğini söyledi.

Assange, 2012’den bu yana kaldığı İngiltere’deki Ekvador Büyükelçiliği’nden yayınladığı görüntülü mesajda, “İsveç ve İngiltere devletlerinin üzerine düşen, BM kararını uygulamaktır” dedi. Ancak İngiltere ve İsveç, BM’nin çağrısının bağlayıcılığının olmadığını söylüyor.

Kalabalık bir medya ordusuna da hitap eden eden Assange, hayranlarından da büyük destek gördü. Assange’ın Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nin balkonundan yaptığı açıklamalar Alexandre Jonette (@ajonette) adlı Periscope kullancısı tarafından canlı yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.