Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana’da Cuma namazı öncesinde canlı bomba paniği ve linç girişimi (Periscope yayını)

DHA’nın haberine göre Adana’da Sabancı Merkez Camii’nde Cuma namazı öncesi ayağa kalkıp “kendimi patlatacağım” diyen bir kişi cemaat tarafından etkisiz hale getirilmesi ardından gözaltına alındı. Cuma hutbesi okunurken, belindeki kuşakta barut ve bilyelerle kendi yaptığı patlayıcı bulunan 33 yaşındaki Mahmut K., ayağa kalkıp imama doğru koştu. İmamın elindeki mikrofonu alıp, Arapça konuşmaya başlayan ve akli dengesinin yerinde olmadığı sanılan K.’nin kuşağından kablo sarktığını görenler ‘Canlı bomba’ diye bağırınca panik çıktı. Cemaatin üzerine atlayıp etkisiz hale getirdiği Mahmut K.’ı linçten cuma namazına gelen polisler kurtardı.

Video olaylar esnasında yapılan Periscope yayınları ve amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.