Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK, Org. Akın Öztürk’ün ifadesini doğruladı

Türkiye Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili yapılan açıklamada Orgeneral Akın Öztürk’ün verdiği ifade doğrulanarak, Öztürk’ün Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın talimatıyla Akıncılar Üssü’ne gönderildiği belirtildi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk verdiği ifadede “Televizyonda gelişmeleri izliyordum. Hava Kuvvetleri Komutanı düğünde idi. Beni aradı ve uçuşların Ankara’da alçak geçiş yaptığını, bu duruma müdahale et dedi. Bende bunun üzerine üs komutanlığına telefon ettim. Görüştüğüm kişi üs komutanı ve misafir olarak orada bulunan Kubilay Selçuk’tu. Genelkurmay Başkanının da üste olduğunu söyledi. Ben de hemen yanına gittim” demişti.

Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin site üzerinden yaptığı açıklamada Orgeneral Akın Öztürk’ün ifadesi doğrulandı. Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

“Ayrıca Hv.K.Komutanı Ankara’da AKINCI Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın ÖZTÜRK’ü arayarak kendisine 4’üncü Ana Jet Üssü AKINCI’dan kalkan uçakların yasa dışı olduğunu, ivedilikle AKINCI’ya giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir.”

Açıklamaya göre darbe girişimi bilgisi ilk olarak MİT tarafından TSK ile paylaşıldı, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay 2. Başkanı durumu karargahta değerlendirdi. Buradan silahlı kuvvetler komuta harekat merkezi aranarak tüm askeri hava araçların, tankların ve zırhlı birliklerin hareketlerinin durdurulması talimatı verildi.

Hava Kuvvetler Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Korgeneral Mehmet Şanyer’in darbeciler tarafından gözaltına alındığı vurgulanırken, darbe girişiminin durdurulmasıyla ilgili:

“Müteakiben uçakların kalkış yapmalarını engellemek amacıyla meydan üzerinde baskı kurulmuş, AKINCI meydanındaki uçuş pistleri F-4 uçakları ile bombalanarak kapatılmıştır. Ayrıca aynı meydandan kalkış yapmak isteyen helikopterler taciz ateşiyle engellenerek, AKINCI meydanı kontrol altına alınmıştır. Tüm bunlara ilave olarak illegal çete mensubu terörist hainlerin (FETÖ) teslim olmalarını sağlamak maksadıyla, üs içindeki bazı noktalar bomba ile vurularak baskı devam ettirilmiş ve eylemin kırılması sağlanmıştır” açıklaması yapıldı.

 

AkınÖzturk

Gözaltına alınan askerlerin görüntüleri Anadolu Ajansı tarafından servis edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.