Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, Rio’daki ilk madalyasını Daniyar İsmayilov ile kazandı

Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları’nda halter branşında 69 kilo erkeklerde yarışan Daniyar İsmayilov, gümüş madalya kazanarak, Rio’da madalya sahibi olan ilk Türk sporcu oldu. 

2016-rio-olimpiyat-oyunlari-nda-milli-halterci-daniyar-ismayilov-gumus-madalya-kazandi-16

2012 Yaz Olimpiyatları’nda Türkmenistan adına yarışan, Türkmenistan asıllı sporcu, 69 kilo erkeklerde koparmada ilk hakkında 156, ikincisinde 160, üçüncü hakkında 163; silkmede ise ilk hakkında 181, ikincisinde 185, üçüncü hakkında da 188 kilo, toplamda da 351 kilo kaldırarak madalya kazandı. Türkiye’ye Rio Olimpiyatları’nda ilk madalyayı kazandıran Daniyar İsmayilov, Çinli halterci Shi Zhiyong’un ardından ikinci olarak gümüş madalyaya sahip oldu. 

Müsabakanın ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki darbe girişiminin püskürtülmesinin motivasyonunu yükselttiğini aktaran İsmayilov, “Türkiye’de insanlar, 15 Temmuz’da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi” şeklinde konuştu.

Daha sonra düzenlenecek müsabakalardaki hedeflerinden de bahseden İsmayilov, 12 yılın ardından Türkiye’ye halter alanında ilk madalyasını kazandırmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Altın alamadığım için çok üzgünüm.  Allah böyle razı oldu, buna da şükrediyorum. Hedefim artık şampiyon olmak, bunun için mücadele edeceğim. İnşallah, sonraki olimpiyatlarda daha iyisi olacak. Antrenmanlara devam ederek daha iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.

ismail

Olimpiyatlarda ki başarısını elde etmede Türkiye’deki insanların gayretinin önemine vurgu yapan 24 yaşında ki sporcu, “Bu başarımı sayın Cumhurbaşkanına armağan etmek istiyorum. Türk halkına, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye’den çok memnunum” sözlerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.