Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın merkezinde şiddetli deprem

Çarşamba sabahı İtalya’nın merkezinde Perugia kentinin güneyinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şu ana kadar 78 kişinin öldüğü söyleniyor.

Açıklamalara göre ilk sarsıntı 03:36’da 6 şiddetinde başlayan deprem 10 km derinlikte meydana geldi. Roma’nın yaklaşık 150 km kuzeydoğusundaki Accumoli kentinde gerçekleşti.

İkinci sarsıntı ise 04:33’te 5,4 şiddetinde gerçekleşti ve bir diğeri de saat 6’da oldu. Bölgedeki birçok kent harap oldu. Deprem Roma’da da hissedildi.

Bu depremin şiddetinin 2009’da Aquila’da meydana gelen ve 309 kişinin öldüğü büyük depreme yakın olduğunu söyleyen yetkililer can kaybının muhtemelen yükseleceğini söylüyorlar.

Actualidad_150245442_14694547_1706x960

Rai’nin iletişime geçtiği Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi ‘’Yolların tümü kapandı. Kasabanın yarısı yok oldu, enkaz altında kalanlar var. Toprak kayması nedeniyle bir köprü de yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.