Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

600 haftadır aynı yerde arıyor soruyorlar

Gözaltılarda yakınlarını kaybeden aileler, insan hakları savunucuları 1995 yılında “Cumartesi Anneleri” adıyla başlattıkları hareketin 600. buluşması bu cumartesi yine Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca 22 Eylül Perşembe günü (yarın) 14.00’da gözaltında kaybedilen sembol isimlerden Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Medyascope.tv canlı yayınında olacak.

11

599 haftadır her cumartesi saat 12.00’da haber alamadıkları yakınları için, gözaltında kaybolanlar için oturma eylemi gerçekleştiren Cumartesi Anneleri/İnsanları 600. buluşma sebebiyle herkesi hakikat, adalet ve barış taleplerini sahiplenmeye çağırıyor.

Cumartesi Anneleri 600. buluşma için bir de videosu hazırladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.