Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Acıbadem’de metrobüs kazası: 10 yaralı (Periscope yayını)

Bu sabah İstanbul Acıbadem’de tahsisli yolda çıkan bir metrobüs, bariyerleri aşarak D-100’e girdi. Metrobüs burada çok sayıda araca çarptı. Metrobüs önce karşı yönden gelen çift katlı belediye otobüsüne, ardından da diğer araçlara çarparak 4 aracı altına aldı. Kazada 10 kişi hafif yaralanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kazanın bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırması sonucu meydana geldiği açıklandı.

İBB kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı. Kazada 10 vatandaş hafif yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambülanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydana geldiği öğrenildi.

Oayla ilgili soruşturma devam ediyor.”

Tuba (@Theresedesqueyr) adlı Periscope kullanıcısı kaza ardından yapılan kurtarma çalışmalarına canlı yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.