Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ihlamur Parkı’nda inşaata izin yok

21 Haziran 2016 tarihinde Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı’nın etrafının panellerle çevrilmesi ve parktaki inşaat hazırlıkları imara açılıp açılmayacağı konusunda tartışmalara sebep olmuştu. Parkın kapatılmasına tepki gösteren çevre örgütleri ve mahalleliyle belediye, zabıtalar arasında da tartışmalar yaşanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ihlamur Parkı’nın olduğu parseli gösteren yeni 1/5000 ölçekli imar planı 28 Eylül 2016’da askıya çıkarıldı. Duyuru Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinden de yapıldı. Askıya çıkarılan ilan tutanağı:

foto1

Bu duyuruya göre daha önce planda konut olarak gösterilen tüm yerler yeni planda yeşil alan olarak tanımlandı. Yani buna göre daha önce %28’i imara açılması planlanan parkın tamamı yeşil alan olarak kalacak.

Parkın imar haritası:

ftoo2

Bakanlığın kararı üzerine açıklama yapan Ihlamur Parkı Dayanışması gelişmeleri duyurmak ve bu kararı kutlamak için herkesi 2 Ekim 2016’da Ihlamur Parkı’na çağırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.