Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD Suriye Haseke’de düğüne saldırdı: En az 20 ölü

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Haseke kentinde bir düğün salonunda gerçekleşen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre en az 20 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi yaralandı.

IŞİD, PYD/YPG’nin kontrolünde bulunan Haseke kentinde bir düğünü kana buladı. Patlamada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 20 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı.

PYD’nin askeri kanadı YPG’nin yaptığı açıklamaya göre saldırı Kürtlerin yoğun olarak katıldığı bir düğüne yapıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların olduğu bildirildi. Yaralılar Haseke’de ve Kamışlı’da bulunan hastanelere sevk edilirken, kente giriş çıkış yapan araçlar denetim altına alındı.

Saldırının bir kadın intihar eylemcisi aracılığıyla gerçekleştirilmiş olabileceği, ancak bunun henüz kesinleşmediği belirtildi.

Öte yandan IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Amaq Haber Ajansı makineli tüfekli ve bombalı intihar eylemcisinin YPG militanlarını hedef aldığını ileri sürdü.

IŞİD 20 Ağustos 2016 akşamı Gaziantep’te bir Kürt düğününe saldırmış, patlamada 51 kişi hayatını kaybederken 96 kişi yaralanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.