Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hurşit Külter 133 gün sonra Kerkük’te ortaya çıktı

27 Mayıs’tan beri kendisinden haber alınamayan, akıbetinin belli olması için kampanyalar düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter, Irak’ın Kerkük kentinde basın mensuplarının karşısına çıktı. Külter Şırnak’ta 13 gün boyunca tutulduğu bodrumdan kaçıp iki ayda Kerkük’e geldiğini söyledi.

Külter şöyle konuştu: “Ben binadan çıktıktan sonra kaçtığımı fark ettiler. Arkadan vurup öldürmek ya da yakalamak istediler. Ama ben kaçıp kurtuldum. Şehir içinde saklandım. Aileye ya da basına ulaşacak bir imkan aradım ama bulamadım. Bu süre 40-45 gün boşaltılan evlerin içinde saklandım. Sonra şehir içinde direnenlere denk geldim ve şehirden çıktım. Çıktıktan sonra bazılarının yardımıyla iki aylık bir sürede ancak buraya ulaştım. Bana yardımcı olanların güvenliği açısından da kimlerin yardım ettiği bilgisini paylaşmak istemiyorum. Buraya geldikten sonra da kim olduğumu kimseye söylemedim. Kendimi tam güvenli hissettikten sonra basına açıklama yapıyorum.”

 

133 gündür kayıp olan Hurşit Külter, Şırnak’taki sokağa çıkma yasakları döneminde gözaltına alınmıştı. Külter’in ailesiyle mesajlaşması “BÖF @Tweet_Guneydogu” hesabından yayınlanarak kendisinin infaz edildiği öne sürülmüştü.

hurs%cc%a7it

Avukatların başvurularının ardından Şırnak Emniyeti, valilik ve jandarma yetkilileri Külter’in gözaltında olmadığını belirtmişti. Bunun üzerine akıbeti bilinmeyen Külter için sosyal medya üzerinden #HurşitKülterNerede başlığıyla kampanyalar başlatılmış, konu Meclis’e kadar taşınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.