Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muğla’da 260 öğretmene sürgün

Muğla’da Eğitimsen’in düzenlediği bir günlük iş bırakma eylemine katıldıkları için haklarında soruşturma açılan 260 öğretmenin farklı illere zorunlu tayinlerinin yapılacağı iddiası gündeme geldi.

29 Aralık 2015 tarihinde Eğitim-Sen’in başını çektiği bir günlük iş bırakma eylemine katılan 260 öğretmenle ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Marmaris şube başkanı Altan Kumbasar sürecin öğrencileri ve öğretmenleri mağdur edebileceğine dikkat çekti: “Muğla’dan 260 öğretmen, Marmaris’ten ise 56 öğretmen eyleme destek verdi. Aradan geçen zamanda OHAL’in başlamasıyla bizlere soruşturmalar açılmaya başladı. Savunmalarımız istendi. Fethiye’de eyleme katılan öğretmenlerin il dışına tayini önerildi.”

“Öğrenciler mağdur olacak”

Eğitim-Sen şube başkanı Kumbasar basın açıklamasına şöyle devam etti: “Bunun anlamı; Muğla’da 260 öğretmenin il dışına tayini çıkarılacak. Marmaris’te öğretmenlerden savunmalar istendi. Bunun sonunda da il dışı tayinleri önerilecek. Sadece öğretmenler değil, öğrenciler de mağdur edilecek. Öğretmen olarak her karış toprakta eğitim vermeye hazırız. Ancak önümüzde TEOG gibi sınavlar var. Öğretmenlerin il dışına sürülürcesine tayin edilmesi öğrencileri mağdur edecek. Sadece Marmaris’te 3 bin öğrenci mağdur olacak. Muğla genelinde ise bu sayı 18 binleri bulacak.”

14947725_1299181656781133_8606970547422480223_n

Milletvekilleri Vali Çiçek ile görüştü

Öğretmenlerin zorunlu tayinlerinin çıkacağı iddiaları üzerine CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Vali Amir Çiçek ile konuyu görüştüler. Vekiller yaptıkları açıklamada, alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini valiye ilettiklerini söylediler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.