Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeşil enerjiye yatırımlar, dünyada 7 trilyon doları bulacak

4 Aralık Cumartesi günü Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ve Yeşil Düşünce Derneği’nin birlikte düzenlediği 7. Yeşil Ekonomi İklim Finansmanı Konferansı’nda  iklim değişikliği ile mücadelede iklim finansmanının mobilize edilmesi ve dağıtılmasında özel sektörün rolü, hangi kurum, kuruluş ve özel sektör birimleri iklim finansmanı sağlayıcısı olabileceği konuşuldu.

Heinrich Böll Derneği Washington Ofisi, Yeşil İklim Fonu Gelişmiş Ülke STK Aktif Gözlemcisi Liane Schalatek’le ve Sürdürülebilirlik ve İletişim hizmetleri veren firma S.360’ın kurucu ortağı Kerem Okumuş’la yaptığımız röportajları izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl 5 Ekim’de aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 195 ülke tarafından imzalanan ve bu yıl 4 Kasım’da yürürlülüğe giren Paris Anlaşması (COP 21) uyarınca hükümetler, uzun vadeli bir hedef olarak ortalama küresel sıcaklık artışının, sanayileşme öncesi dönemdeki seviyenin 2°C altında tutulması ve bu artışın 1.5°C ile sınırlandırılmaya çalışılması ve fosil yakıt kullanımının bırakılması üzerinde anlaşmaya vardı. Kalkınmakta olan ülkelere de iklim değişikliğine uyuma yönelik, gelişmiş ülkeler tarafından 2015’e kadar 100 milyar dolarlık destek sağlanacak.

Yayına hazırlayan: Ferhatcan Mekik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.