Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB, Türkiye ile zirve yapma kararı aldı

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, dünkü AB liderler konseyi toplantısının ardından Türkiye liderleri ile bir zirve yapılması kararının alındığını açıkladı. 

Dün Brüksel’de düzenlenen AB devlet ve hükümet başkanları zirvesinin ardından Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk bir basın açıklamasına bulundu. ”Önümüzdeki aylarda Türkiyeli sorumlularla bir zirve yapma adına yetki aldık” sözlerini söyledi. Tusk, Brüksel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet ile konuşacağı çok konu olduğunu, özellikle mülteci konusu ve Türkiye-AB müzakerelerinin değerlendirileceğini duyurdu.

Zirvede Avrupa Birliği’ni Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker temsil edecek.

Özellikle 15 Temmuz’dan sonra Türkiye-AB ilişkileri donma noktasına gelmiş, 23 Kasım’da Avrupa Parlamentosu Türkiye ile müzakerelerin dondurulması tavsiye kararını almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.