Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de pagan rahibin keçi boynuzları “dini kıyafet” olarak tanındı

ABD’de pagan rahip Phelan Moonsong’un, daha önce reddedilmiş olan, takma keçi boynuzlu fotoğrafıyla yaptığı ehliyet başvurusu “dini kıyafet” olduğu gerekçesiyle kabul edildi.

Pagan rahip, ehliyet başvurusunda bulundu ve Maine eyaletindeki Motorlu Taşıtlar Bürosundan bunun mümkün olması için kafasındaki keçi boynuzlarını çıkarması ve onlarsız vesikalık fotoğraf çektirmesi gerektiği cevabını aldı.

ABD’nin Maine Eyaletinin Millinocket kasabasında yaşayan 56 yaşındaki Pagan rahip, manevi antenleri olarak gördüğü boynuzları olmadan fotoğraf çektirmenin kendisi için çıplak fotoğraf çektirmekle eşdeğer olduğunu anlatmaya çalışınca, kendisine, boynuzlarını Maine Eyalet Sekreterliği’ne onaylatması söylendi.

3Moonsong sonrasını şöyle anlatıyor: “Bana neden boynuzlarımı takmam gerektiğini anlatan bazı belgeler ya da dini metinler sunmak zorunda olduğumu söylediler. Bana her ne kadar zahmetli bir talep gibi gözükse de tamam işe koyulacağım o zaman dedim.”

Bir anda ülke etrafındaki Motorlu Taşıtlar kurumlarıyla dini özgürlük savaşının içinde bulan rahip, Eyalet Sekreterliği’ne boynuzlarının önemini anlatan bir yazıyla beraber Pagan dinlerini anlatan 4 bilimsel kitap yolladı.

Aylarca süren bekleyişten sonra Moonsong boynuzlarıyla çektirdiği fotoğrafının konduğu sürücü lisansına kavuştu. Araba kullanmayacak olsa bile, kendisi gibi Paganları gün yüzüne çıkarmış olmaktan ve arada bir en iyi Pagan festivallerinin düzenlendiği Kaliforniya’ya uçakla gitmesini sağlayacak resmi bir kimliğe sahip olmaktan çok memnun.

2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.