Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyeli muhalifler: “Ateşkes ortadan kalkabilir”

Suriye’de muhalif gruplar, ateşkes anlaşmasına imza atmalarına rağmen, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak barış görüşmelerine katılımlarını durdurma kararı aldı. Sebep, ”rejim güçleri ve müttefiklerinin saldırılarını sürdürmesi”.
Suriyeli muhalifler, Türkiye ve Rusya’nın garantörlüğünde Suriye’de sağlanan ve 30 Aralık’ta uygulanmaya başlayan ateşkesin ortadan kalkabileceğini açıkladı. Muhalifler tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye Ordusu ve müttefiklerinin ateşkese rağmen askeri operasyonlara devam ettikleri iddia edildi. Muhalif gruplar, bu durumun sürmesi halinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak barış görüşmelerinden çekilebileceklerini açıkladı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ateşkes anlaşmasıyla ilgili olarak Rusya Federasyonu’nun sunduğu tasarıyı 31 Aralık’ta kabul etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.