Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

105 asker eşi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010’da başlatılan KPSS soruşturmasının devamı olarak bugün Ankara merkezli olarak başlatılan ve 31 ili kapsayan bir  operasyon başlatıldı.

ŞüphelilerinFETÖ’ mensubu oldukları iddia ediliyor

Hürriyetten Tahsin Günerin’in haberine 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak yer aldıkları ve FETÖ mensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verdi.

Asker eşlerinin FETÖ’ye para transferleri yapanlar, tepe yönetimiyle irtibatı bulunanlar, Bank Asya’da para artışı hareketi olanlar ve Bylock kullananlar olduğu belirtildi.

Şüphelilerden 2’sinin eşinin albay, 14’ünün yarbay, 40’ının binbaşı, 40’ının yüzbaşı ve 4’ünün üsteğmen gibi rütbelerde yer aldıklarının tespit edildiği ifade edildi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.