Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mültecilere çelme takan Macar gazeteciye hapis cezası

2015 yılı Eylül ayında Macaristan-Sırbistan sınırında polisten kaçmaya çalışan mültecileri görüntülerken, kucağında çocuğuyla koşan bir mülteciye çelme takıp düşürmesiyle tüm dünyada tepki çeken Macar kameraman Petra Laszlo 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Macaristan’ın Szeged kentinde görülen davada hakim, Petra Laszlo’nun hareketinin toplumda infiale neden olduğunu belirtti ve savunmasını inandırıcı bulmadı. Mahkeme, Laszlo’yu 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Laszlo’nun cezası üç yıl içerisinde benzer bir suçu işlememesi şartıyla ertelendi.

Macaristan’ın aşırı sağcı Jobbik Partisi’ne yakınlığıyla bilinen N1TV Internet televizyonu adına çalışan Laszlo, Avrupa’ya yönelik mülteci akınının zirveye ulaştığı 2015 yılı Eylül ayında, Sırbistan sınırındaki mültecileri görüntülemek üzere bölgeye gönderilmişti. Polisten kaçan mülteci bir kıza tekme atan, kucağında çocuğu olan başka bir mülteciyi de çelme takıp düşüren Laszlo’nun bu görüntüleri, bölgedeki diğer gazetecilerin kameralarına takılmış ve tüm dünyada infiale neden olmuştu. Laszlo olaydan sonra, “kaygılandım ve sığınmacıları sadece kendimden uzak tutmaya çalıştım” demiş ancak hakkında dava açılmasına ve televizyondaki görevine son verilmesine engel olamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.