Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Naim Dilmener: “Sezen Aksu, muhalif sanatçı kimliği taşımak zorunda değil”

Sezen Aksu Biraz Pop Biraz Sezen adlı son albümünü yayınladı. Sezen Aksu 2011 yılında çıkardığı Öptüm adlı son albümünün ardından 6 yıl sonra ilk albümünü yayınladı. 16 şarkılık albüm bugün tüm dünyada dijital platformlarda satışa sunuldu.

3

Türkiye dağıtımı yarın başlayacak olan albüm için Sezen Aksu “ Söylediğim şarkılar, popüler hale geldiler belki ama her zaman bir yönüyle kişisel oldular. Bu açıdan yaptığım müzik, pop kategorisinde sayılamaz tam olarak. Aslında hep iç içe ve biraz ayrı durdu bu iki ifade şekli birbirinden. Bu albüm de galiba bu ayrım ve aynılığın demlendiği bir albüm oldu” dedi.

Aksu’nun yeni albümünü müzik eleştirmeni Naim Dilmener ile konuştuk. Dilmener ile söyleşimizde öne çıkan başlıklar şu şekilde. “Sezen Aksu olmamış olsa 6 yıl sonra bir sanatçı döndüğünde artık onu dinleyecek kimse bulamayabilirdi. İçinde bulunduğumuz dönem çok yoğun dönem ve ne yaparsanız ne yapın ortada kalabiliyor.”

4Türkiye toplumunun içinde bulunduğu dönemin de sanatçıların üretim motivasyonunu etkilediğini söyleyen Dilmener albümün çıkışını şu şekilde değerlendirdi.

“İçinde olduğumuz günlerde hiç birimiz hiçbir şeyimizden memnun değiliz. Bu durum da tabii olarak ne sanatçı da ne edebiyatçılar da üretme motivasyonu bırakabiliyor. Sezen Aksu da bunu görmüş olmalı ki bu albümü çıkardı. Sezen Aksu gibi sanatçılar farklıdır, dinleyicileri ile arasında bambaşka bir ilişki var. Tıpkı Nazan Öncal, Şebnem Ferah, İlkay Akkaya ile dinleyicileri arasındaki büyülü ilişki gibi.

Müzik platformlarında elektronik aranjenin fazla olmasının albümün geneli ile kıyasladığımızda çok da mühim olmadığını belirtti. “Sezen Aksu gibi bir profesyonelin elektronik müzik kullanması da doğrudur, fakat aranjörlerin de onu ikna edebileceği durumlar da olabiliyor. Fakat bu albüm içerisindeki elektro müzik kullanımı da klasik Sezen Aksu dinleyicileri için olmayabilir albümü hafiften rahatsız ediyor olabilir. Fakat günümüzde tek tip müzik dinleyici yoktur. Bizim gördüğümüz gibi olmayabilir. Özünde albümde birçok farklı enstrümanla çalınmış birçok şarkı da var. Albümün Sezen Aksu dinleyicilerinin gönüllerince dinleyeceklerini düşünüyorum”

Sezen Aksu’nun muhalif bir sanatçı kimliği taşımak zorunda olmadığını da söyleyen Dilmener herkesin inandıklarını kendince koruması vardır. Bu noktada herkesin muhalif ve aktif olma şeklinin aynı olamayacağını da belirtti.

Söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/303287647″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.