Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 yıldır süren hukuksuzluk

Kentsel dönüşüm çevçevesinde 10 yıl önce evleri yıkılan Dum ailesinin aynı yere yaptığı baraka da boşaltılmak isteniyor. Danıştay 2015 yılında aile lehine karar vermesine rağmen Kadıköy Belediyesi ihaleyi iptal etmedi. İhaleyi alan Ataşehir Hukukçular Konut Yapı Kooperatifi ise 1 Şubat’ta aileye bir tebligat gönderdi ve aileden yaşadıkları barakayı boşaltmalarını istedi.

2006 yılında Dum ailesinin Küçükbakkalköy’de bulunan evi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılmıştı. Aile bunun üzerine dava açtı ve aynı yere bir baraka inşa ederek burada yaşamaya başladı. Kadıköy Belediyesi hukuki süreç devam ederken alanı ihaleye açtı ancak ihale kararını Danıştay bozdu.

Danıştay’ın ihalenin iptalini onadığı karar:

adsiz

Dum ailesinin yaşadığı alanı ihaleyle alan Ataşehir Hukukçular Konut Yapı Kooperatifi “riskli” olduğu gerekçesiyle 22 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere aileye 60 gün içinde barakayı tahliye etmelerini tebliğ etti:

go%cc%88rsel2

Ailenin 10 yıldır verdiği hukuk mücadelesi için Türkiye İnsan Hakları Gözlemcisi Hacer Foggo change.org’da bir imza kampanyası başlattı.

Aile sokağa atılmakla karşı karşıya ve Kadıköy Belediyesi’nden Danıştay’ın kararına uymasını talep ediyor. Ailenin bu mücadelesiyle yakından ilgilenen Hacer Foggo tüm süreci şöyle değerlendirdi:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/306516509″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.