Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halep yakınlarında camiye bombalı saldırı: en az 42 ölü

Suriye’de Halep yakınlarında bir camiye dün gece yapılan bombalı saldırıda en az 42 kişi hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, dün akşam namazı sırasında Halep’in kuzeyindeki el-Jina köyündeki camiye yapılan hava saldırısında en 42 kişinin öldüğünü ve 100’den fazla yaralı olduğunu bildirdi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, saldırı sonrası yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken enkazda kalanlar kurtarılmaya çalışıldı.

Rejim karşıtlarının kontrolündeki köye saldırının kim tarafından yapıldığı ise belirsizliğini koruyor.

İlk başta hava saldırısını ABD’nin düzenlendiği öne sürüldü ancak ne Pentagon ne de Centcom bunu doğrulamadı. Ortadoğu’daki ABD askeri misyonunun merkezi komutasından yapılan açıklamada sadece caminin yakınındaki bir binanın vurulduğu açıklandı.

Merkezi Komuta’nın sözcüsü Albay John J. Thomas yaptığı açıklamada “Biz camileri hedef almıyoruz. Bizim hedef aldığımız bina tahrip edildi. Söz konusu binanın 50 metre yanında bir cami bulunuyor ancak bu cami zarar görmedi” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.