Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Chris Cornell’in kendisi asarak intihar ettiği açıklandı

Dünya rock tarihine adını yazdırmış Soundgarden ve Audioslave gruplarının kurucusu ünlü müzisyen Chris Cornell 52 yaşında hayatını kaybetti.

Adli Tıp yetkilileri Chris Cornell’in kendini asarak intihar ettiğini açıkladı.Yetkililer ayrıca detaylı otopsi raporunun henüz tamamlanmadığını da duyurdu.

Cansız bedeni Detroit’te kaldığı otel odasının banyosunda bulunan Cornell, geçmişte uyuşturucu bağımlılığı ve depresyon yüzünden sorunlar yaşamıştı ancak bunları aştığı düşünülüyordu.

Cornell’in ölümüyle ilgili Associated Press’e konuşan Brian Bumbery, Cornell’in dün gece ABD’nin Detroit eyaletinde hayatını kaybettiğini söyledi. Bumbery ölümü “ani ve beklenmedik” olarak niteledi ve Cornell’in eşi ve ailesinin şok olduğunu söyledi.

Cornell’in bugün Rock the Range festivali kapsamında Columbus’ta sahneye çıkması bekleniyordu. Cornell’in 4 gün önce Kansas City’de son kez sahneye çıktığı konserden görüntüler:

Chris Cornell

Chris Cornell (Christopher John Boyle), 20 Temmuz 1964’te Seattle’da doğdu. Soundgarden’ın vokalistliğini yapan Cornell, grubun dağılmasından sonra Audioslave grubunu kurdu. Soundgarden, 90’lı yıllarda Nirvana ve Pearl Jam ile birlikte Grunge hareketinin öncüsü sayılıyordu. Cornell 2007 yılında Audioslave’in dağılması ile solo kariyerine devam etti. 2007 Haziran’ında “Carry On” isimli ikinci solo albümünü çıkardı. Cornell, 2010 yılında grunge müziğin efsanevi grubu Soundgarden’a geri dönme kararı almıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.