Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da Kıpti Hıristiyanlara saldırı: En az 26 ölü

Mısır’da yine Kıpti Hıristiyanlara yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en az 26 kişi hayatını kaybetti.

Mısır’da, başkent Kahire’nin 250 kilometre kuzeyindeki Minye bölgesinde, Kıpti Hıristiyanları taşıyan bir otobüse silahlı saldırı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre en az 26 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, otobüsün Hıristiyanları, yine Minye’daki Saint Samuel Manastırı’na taşıdığı düşünülüyor. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi de, saldırı sonrasında güvenlik birimleriyle acil bir toplantı yaptı.
Mısır’ın nüfusunun yüzde 10’ununu oluşturan Kıpti Hıristiyanlara yönelik geçtiğimiz beş ayda üç ayrı saldırı gerçekleşmişti. Saldırıların üçü de farklı Kıpti Kiliseleri’ne yapılmıştı ve saldırılarda 50’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.