Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile görüştü: Sırada HDP var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski İçişleri bakanı ve MHP’den ihraç edilen muhalif kanadının önde gelen isimlerinden Meral Akşener dün Ankara’daki JW Marrriott Hotel’de  iftarda buluştu.

1

16 Nisan’dan sonra Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’ne ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu bu kez MHP’li muhalif isimler ile iftar yemeğinde biraraya geldi. Buluşma Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü. Görüşmede Kürt meselesi dahil olmak üzere  anayasa değişikliği, rejim, adalet sistemi, hayır bloğunun güçlendirilmesi ve ekonomi başlıkları konuşuldu.

“Ortak ilkeler bildirgesi ” amaçlanıyor

Kılıçdaroğlu görüşmelere devam edecek. HDP’nin yanı sıra  ‘Hayır cephesi’nde yer alan sol partiler ÖDP ve EMEP ile de toplantı yapacak. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, geçtiğimiz hafta yaptığı haberde Kılıçdaroğlu’nun ortak bir ilkeler bildirgesi hazırlamayı amaçladığını yazmıştı. Gül, ayrıca görüşmelerde 2019’da ortak aday çıkarma konusunun temel gündem maddesi olmayacağını da belirtti.

Kimler katıldı

Görüşmeye CHP’den Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ile Lale Karabıyık,  Meral Akşener ile birlikte MHP’den ihraç edilen bağımsız milletvekilleri Nuri Okutan ile İsmail Ok eşlik etti.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamalar şöyle:

2

Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan 13 asker için Kılıçdaroğlu ve Akşener konuşmalarına baş sağlığı dileyerek başladılar.

Kemal Kılıçdaroğlu :

“Şehitlerimiz var. Türkiye kan ağlıyor. Yakınlarına başsağlığı dileklerimizi ilettik, medyanın önünde de iletmiş olalım. Teröre karşı bütün siyasal partilerin açık ve net tavır alması gerektiğini defalarca ifade ettim. Terörden çok çektik, çok canlar yandı. Gazilerimiz var, şehitlerimiz var. İnşallah bu terör biter, dolayısıyla Türkiye huzura kavuşmuş olur” şeklinde konuştu.

“Hayır’ın kazandığını hepimiz biliyoruz”

“İnşallah bu terör biter, Türkiye huzura kavuşmuş olur. Bir referandum süreci yaşadık. Hayır’ın kazandığını hepimiz çok iyi biliyoruz, demokrasiye olan ihtiyacımızı da hepiniz biliyorsunuz. Düşünce özgürlüğü, gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye’yi kabul etmemek gibi bir düşüncemiz var. Dolayısıyla sayın Bakan ve arkadaşlarıyla demokrasiyi nasıl güçlendirebiliriz, demokrasi konusunda hangi adımları atabiliriz diye bir düşünce jimnastiği yaptık, kendilerine ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum”

3

Meral Akşener:

“Kılıçdaroğlu’nun iftar davetine icabet ettik, kendisine teşekkür ederim. Ayrıca, bir helikopterimiz düştü. 13 şehidimiz var. Aynı zamanda 3 şehidimiz de ayrıca vardı. Hepsine Cenab-ı Hak’tan rahmek, milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yarın bir şehidimiz Çatalca’da toprağa verilecek, oraya katılmak için buradan İstanbul’a döneceğim” dedi.

Sıradaki görüşme HDP ile olacak

Kılıçdaroğlu bu görüşmeden sonra HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile görüşecek. HDP ile görüşme talebi de Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Daha önce yapılması planlanan görüşmede geç kalınmasının sebebi HDP’deki kongre süreci ve eş genel başkan belirsizliğiydi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.