Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Darbecilerin gelecekleri varsa, görecekleri de vardır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında Rakka operasyonu, Katar krizi, İncirlik  ve yeni darbe söylentilerine dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli yeni darbe söylentileriyle ilgili “Darbecilerin gelecekleri varsa, görecekleri de vardır.”dedi.

ABD öncülüğünde başlatılan Rakka operasyonu içinde ‘temeli sakat’ ifadesini kullanan Bahçeli, “ABD’nin YPG ile aynı kareye girmesi Türkiye’ye güç gösterisi, tuzak kurulmasıdır. İşin özünde YPG ne ise IŞİD odur. PKK eşittir FETÖ’dür.” diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye’nin Katar krizinde çözümden yana tavır almasını doğru bulurken, “Türkiye, Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin görüş ve yaklaşım farklılıklarını diyalog yoluyla çözmeyi tavsiye etmiştir. Bu tavsiye anlamlı ve yerindedir. Ülkemizin devreye girip yapıcı katkılar sunmasında yarar vardır.” açıklamasında bulundu. İncirlik Üssü’nün yol geçen hanı olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Gizli hedefler için basamak yapacağız yer de değildir. İncirlik ziyaretine verilmeyen izni eleştirmek abesle iştigaldir. Hükümetin haysiyetli tavrı bize göre son derece isabetlidir.” dedi.

Son günlerde çıkan darbe söylentileriyle ilgili ise “Yine darbe iddiaları ortaya atılmaktadır. Rodos adasına kaçan darbecilerin, ‘bu sefer daha çok kan akacak’ dedikleri dile getirilmektedir. Eğer bir daha böyle bir darbe olursa, gömülecek ne bir yer ne de cesedinin başına dikilecek mezar taşı bulunmayacaktır. Darbecilerin gelecekleri varsa, görecekleri de vardır. Türkiye’nin kazanım ve miraslarından taviz vermeyeceğiz. Kontrollü darbe çığırtkanlıklarına ‘eyvallah’ demeyeceğiz.” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.