Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatikan Hazinedarı cinsel tacizle suçlanıyor

Avustralya’da cinsel tacizde bulunduğu suçlamasını reddeden Vatikan Hazinedarı Kardinal George Pell, Melbourne’de mahkemeye çıkacak.

76 yaşındaki Vatikan Hazinedarı Kardinal George Pell, Avustralya emniyeti tarafından cinsel tacizle suçlanıyor. Avustralya’nın en kıdemli Katolik rahibi olan Kardinal Pell, aynı zamanda Vatikan’ın üçüncü en üst düzey görevlisi. Hakkında birden fazla cinsel taciz ve istismar suçlaması bulunan Kardinal Pell, bugüne kadar cinsel tacizle suçlanan en yüksek düzeydeki Vatikan yetkilisi.

Kardinale yöneltilen birden fazla suçlamanın ayrıntıları henüz tam olarak açıklanmamakla birlikte, şu an 40’lı yaşlarında olan iki erkeğin, 70’li yılların sonunda Melbourne’de üst düzey rahip olduğu sırada Kardinal Pell’in kendilerine yüzme havuzunda uygunsuz bir biçimde dokunduğunu iddia ettiği biliniyor.

Geçtiğimiz yıl konuşan eski bir öğrenci Lyndon Monument, Kardinal George Pell’in havuzda oynarken genital bölgesine dokunduğunu anlatmıştı. Başka bir öğrenci Damian Dignan ise, Kardinal hakkında soruşturma açılmasının kendisi için bir rahatlama olduğunu söylemiş ve şöyle demişti: “Bu muhtemelen çocuklarım için bir rahatlama. Eski karım için bir rahatlama. Henüz bitmedi, bu sadece başlangıç.”

_96730885_mediaitem96730884

“Cinsel istismar fikri tiksindirici”

Avustralya’nın Victoria eyaleti polisi Shane Patton, Kardinal George Pell’in uzun süre önce yaşandığı iddia edilen birden fazla cinsel taciz suçlamasından ötürü Avustralya’da mahkemeye çağrıldığını, suçlamaların hiçbirinin henüz bir mahkeme tarafından kabul edilmediğini ve kardinalin ülkedeki herhangi bir zanlı gibi adil yargılanma hakkı olduğunu kaydetti.

Hakkındaki suçlamaları reddeden George Pell ise, masum olduğunu ve mahkeme gününü beklediğini, cinsel istismar fikrinin tiksindirici olduğunu söyledi.  Vatikan tarafından yapılan açıklamada, Kardinal Pell’in hukuka saygılı olduğu ve kendisine yöneltilen suçlamalarla yüzleşmek için mahkemeye çıkacağı, Papa’nın kendisini savunabilmesi için Kardinal’e mahkemeye gitme izni verdiği belirtildi.

Avustralya’daki Katolik kilisesinden yapılan açıklamada da Kardinal Pell’in hakkındaki suçlamaları reddettiği ve ismini temizlemek için mümkün olan en kısa sürede Avustralya’ya gideceği söylendi.

3500 (4)

Daha önce de tacizle suçlanmıştı

Eşcinsellik ve kürtaj karşıtı tutumuyla bilinen Kardinal George Pell, 2014 yılında Vatikan’da hazinedarlık görevine atanırken, Avustralya’da arkasında öfkeli bir kalabalık bırakmıştı. Başpiskopos olduğu yıllarda cinsel istismar mağdurları tarafından bu konuyla başa çıkamamakla suçlanan Kardinal Pell’in dönemi, kilisenin cinsel istismar vakalarına olan tavrının anlaşılması için araştırılmıştı. Avustralya’da çocuk istismarını araştıran kurum, Katolik Kilisesi’nde şok edici derecede fazla istismar vakası yaşandığı bilgisine ulaşmıştı. Konuyla ilgili Kardinal Pell, “70’li yıllarda pedofili rahiplerle başa çıkamadığını” söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.