Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Renault, Hindistan’da 4000 dolara araç satacak

Kalabalık nüfusu yaygın ancak eski tren yolu ağıyla bilinen Hindistan’da halkın alım gücü de düşük olunca otomobil satışları pek de yüksek olmuyor.

Hindistan’daki yoğun nüfusu iyi bir pazar olarak gören Fransız Renault firması Kwid isimli yeni modeli sadece 4000 dolara piyasaya sürerek bu ülkedeki satışlarını arttırmayı hedefliyor.

900-600-ffd3b99106243348fb627c0f

Renault, Hindistan’da Kwid adlı yeni bir modeli piyasaya sürüyor. Thedrive.com’dan Alex Roy’un haberine göre, araç piyasadaki diğer araçlar kadar konforlu olmasa da, fiyat-performansa bakıldığında çok başarılı. 800 cc’lik küçük ve ekonomik bir motora sahip olan aracın karoseri de plastik kaplama.

Aracın üretimi için kullanılan maliyet-performans metodu geliştiren Matematikçi Dr. Gerard Detourbet, araçla ilgili olarak “İnsanlara daha önce görmedikleri, sahip olmadıkları yeni bir şey vermek zorundasınız.” diyor ve bu fikirden yola çıktıklarını belirtiyor. Aracın bu kadar ucuz olmasında ise Detourbet’in de katkı yaptığı “Maliyet için Tasarım” metodunun da etkisi büyük. Bu metotta Detourbet, kaliteden ödün vermeden maliyeti düşürme hedefinde olduklarını sözlerine ekliyor.

2015-Renault-Kwid-1

Aracın satışı sırasında ise Puja isimli bir ritüel uygulanıyor. Puja Hintçe’de süsleme, onur, hürmet ve tapınmak anlamına gelen, bir etkinliği ruhani olarak kutlama ritüeli. Bu ritüel ile firma halkın yerel kültürüne ve inançlarına olan saygısını göstererek aracın sadece bir meta olmadığını da vurgulamış oluyor. Son olarak da araç yolda kaldığında ya da arıza yaptığında, servis desteği Hint araç kullanıcılarının ayağına kadar gelmeyi vaad ediyor ki bu Hindistan’da pek de yaygın olan bir uygulama değil.

renault-kwid-climber_827x510_61489045153

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.