Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakan Kara: “Tescilli FETÖ’cü Gülerce tanık, ben sanığım; o serbest, ben tutukluyum”

Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” ile suçlandığı davanın, 9 aylık tutukluluktan sonra 24 Temmuz Pazartesi günü başlayan duruşmalarının üçüncü gününde ilk savunmayı, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve yazarı Hakan Kara yaptı.
Meslek hayatı boyunca çoğulcu demokrasiyi ve sağlıklı bir çevrede yaşamayı savunduğunu belirten Kara, “Suçlamaların tamamını reddediyorum. Ne benim ne ailemin boğazından FETÖ’nün tek kuruşu geçti. Gülerce tanık, ben sanık koltuğunda oturuyorum. Tescilli FETÖ’cü Hüseyin Gülerce serbest, ben tutukluyum” dedi.
Hiçbir Cumhuriyetçi’nin Pensilvanya uçaklarına binmediğini vurgulayan Hakan Kara, “Eylül 2013’te Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret etti. Görüşme iki saat sürdü. Bu durumda Ahmet Davutoğlu suç mu işlemiş oldu? Örgüt lideri ile görüşmekten dolayı suçlu mu? Davutoğlu’ndan bir ay sonra Ekim 2013’te Gülen ABD’de rahatsızlık geçirdi. Başbakan Erdoğan da Gülen’i arayarak ‘geçmiş olsun’ dedi. Yani Erdoğan, Gülen’i arayıp geçmiş olsun demekle suç mu işlemiş oldu? Savcıların söylemeye çalıştığı şey bu mu” diye sordu.
Bu davadaki amacın “Cumhuriyet’i susturmak ve tüm gazetecilere gözdağı vermek” olduğunu vurgulayan Hakan Kara, savunmasına şöyle devam etti:
“Telefonumda Bylock yok. Hiçbir Cumhuriyet yazarı veya yöneticisinin de yok. Gazetede bugüne kadar 2 bini aşkın haberim röportajım yayınlandı, bir tane terör övgüsü bulamazsınız. 15 Temmuz’un taşlarını döşeyenler Cumhuriyetçiler değildir. Bu gazete 40 yıldır FETÖ ile mücadele etmektedir, 35 yılına ben şahidim.”
Hakkındaki “Bylock kullanıcısı iki şüpheli ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan iki kişiyle iletişim kaydı bulunmaktadır” iddiasına da değinen Hakan Kara, “Bylock’cu olduğu iddia edilen kişilerle 2013’te konuşmuşum, iddianameye göre ise Bylock’un ilk sürümü 2014’te yayınlanmış” diyerek bu iddiayı çürüttü.
Savunmasının ardından “FETÖ dışında PKK ve DHKP/C hakkında savunma yapacak mısınız” diye sorulan Hakan Kara, “Tüm terör örgütlerine karşıyım” cevabını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.