Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak Ordusu Telafer’de operasyona başladı

Irak Kaynakları, Irak Ordusu ve Koalisyon güçlerinin, terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan ve Türkmenler’in çoğunlukta yaşadığı Telafer kentine yönelik topçu destekli hava bombardımanına başladığını duyurdu.
Reuters haber ajansına göre, Bağdat merkezli El Sümeriye kanalına konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el Hodari, IŞİD kontrolündeki Telafer kentine yönelik hava bombardımanının başladığını ve hava bombardımanın tamamlanmasının ardından kente yönelik kara operasyonun da başlayacağını açıkladı.
Anadolu Ajansı’na konuşan Irak Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli Tuğgeneral Şemseddin Muhammed Anber ise uluslararası koalisyon güçlerinin gece saatlerinde Telafer kent merkezi ve çevre bölgelerindeki hedeflere 13 ayrı hava saldırısı düzenlediğini söyledi.
Anber ayrıca, Irak ordusuna bağlı topçu birliklerinin de operasyona destek verdiğini aktardı
Musul’un 80 kilometre batısında bulunan Telafer, Haziran 2014’te İŞİD tarafından ele geçirilmişti.
Musul’un geçtiğimiz aylarda geri alınmasının ardından, Telafer kenti, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin yeni hedefi olarak gösteriliyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.