Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan ‘cinsel istismar’ ile suçlanan Roy Moore’a destek

ABD Başkanı Donald Trump, ‘cinsel istismar’ ile suçlanan Cumhuriyetçi Parti’nin Alabama senatör adayı Roy Moore’a, suçlamalar karşısında destek verdi.

Washington Post geçen hafta yayınladığı haberde; 70 yaşındaki Cumhuriyetçi Parti Alabama senatör adayı Roy Moore’un 32 yaşındayken, 14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddialarına yer vermişti.

Gazetecilerin, Alabama seçimlerini bir “çocuk istismarcısının” kazanmasının bir Demokrat Parti adayının kazanmasından daha mı iyi olacağını sorması üzerine konuşan Başkan Trump, “Moore, hakkındaki iddiaları kesinlikle reddediyor ve böyle bir olayın yaşanmadığını söylüyor. Onu da dinlememiz gerekir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde, aralarında Kentucky Senatörü Mitch McConnell ve Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’nın da bulunduğu Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelenleri, Moore hakkında ortaya atılan suçlamalara inandıklarını belirtmişlerdi. Suçlamalar karşısında, Cumhuriyetçi Parti ise Moore’a verdiği mali desteği çektiğini duyurmuştu.

New York Times’ın haberine göre; Cumhuriyetçi Parti önde gelenlerinin bu yaklaşımlarını benimsemeyen Trump, Alabama seçimlerini Demokrat aday Doug Jones’un kazanmasının doğuracağı olumsuz sonuçlar üzerinde duruyor. Başkan Trump’a göre, daha önce sekiz kez eyalet seçimlerine katılan Moore ile ilgili bu suçlamaların bugüne kadar hiç yapılmamış olması da suçlamaları sorgulatıyor.

Başkan Trump henüz Moore’a Alabama seçimleri için açık destek vermedi, ancak Jones’u sert bir şekilde eleştiriyor. Trump’ın danışmanlarından Kellyanne Conway ise, Fox televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Trump yönetiminin, Kongre’den geçirmeye çalıştığı vergi paketinin desteklemesi konusunda Jones’a güvenemeyeceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.