Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Navaz Şerif: “Pakistan’ın güçlü ordusu kendini kandırmaktan vazgeçsin”

Pakistan hükümeti; ABD Başkanı Donald Trump’ın, Pakistan’ın terörizmle mücadele konusunda ABD’yi kandırdığı ve terörist militanlara “güvenli bölge” yarattığı yönündeki iddialarına tepki göstererek bu açıklamaları kınamıştı. Konu hakkında konuşan Pakistan eski Başbakanı Navaz Şerif, Trump’ın açıklamalarını “talihsiz” ve “ciddiyetten uzak” olarak nitelendirerek, koalisyon tarafından sağlanan fonunun, karşılığında destek istenebilecek bir “yardım” olmadığını söyledi.

“2001 sonrasında Pakistan, asker yerine, demokratik bir hükümet tarafından yönetilmiş olsaydı, uzmanlığımızı ve kendimize saygımızı ABD’ye satmazdık” diyen Şerif, Pakistan’ın bölgedeki militanlarla ilişkisi konusunda ise orduyu hedef aldı.

Gandhara’nın haberine göre, Şerif, Pakistan ordusunun kendisini kandırmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylerken, “bir Pakistan vatandaşı olarak, bütün dürüstlüğümüzle, politikalarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini söylemek istiyorum” dedi. Şerif, “Pakistan’la ilgili, dünyada var olan olumsuz düşüncelerin sebebini sorgulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Geçmişte, Pakistan’ın güvenlik politikalarının değiştirilmesi yönünde defalarca çağrı yaptığını hatırlatan Şerif, bu çağrıların görmezden gelinerek kendisinin vatanseverliğinin sorgulandığını belirtti. Şerif, Pakistan ile bölgedeki militanlar arasındaki ilişkileri sorgulayanların vatan haini ilan edilmeye devam edilmesinin ise büyük bir yanılgıya yol açacağını söyledi. Deneyimli politikacı, Pakistan siyasetindeki askeri müdahalelere de değinerek, seçimlerde önünün kesilmesi halinde, perde arkasında dönen oyunları anlatabileceğinin sinyallerini verdi. “Son dört senenin hikayesini ve içinden geçtiğimiz sürecin nasıl manipüle edildiğini anlatacağım” diyen Şerif, “esir alınmış bir demokrasi, ülkenin ulusal güvenliğini sağlayamayacak bir çeşit diktatörlüktür” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.