Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşçileri taşıyan traktör devrildi.  7 kişi öldü, 20 yaralı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan, traktör devrildi. Yaşanan kazada, 7 kişi hayatını kaybederken 20 kişi yaralandı.

Hendek Çamlıca Mahallesinde,  fındık bahçesinde çalışan işçileri bahçeye götüren 54 VD 057 plakalı traktör, kontrolden çıkıp dere yatağına devrildi.Meydana gelen kaza sonucunda, devrilen traktörün römork kısmında bulunan 5’i erkek 2’si kadın olmak üzere 7 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 4’ü çocuk olmak üzere  20 kişi yaralandı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri sevk edildi . Sağlık ekiplerince yaralılar, Hendek İlçe Devlet Hastanesi ve Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.Vali Balkanlıoğlu kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu insanların bazen böyle trafik kazalarında ekmeğinin peşinde hayatlarını kaybetmeleri milletçe bizleri de üzüyor. Geçmişte bulundukları şehirlerden buralara gelirken de kamyonlarla insan taşımaya mahsus olmayan araçlarla taşınırdı. Bakanlığımız sıkı önlemler aldı, bunun önüne geçildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin raporuna göre 2016 yılında, tarım iş kolunda yaşanan kazalar sonucunda 389 işçi hayatını kaybetti. Bu yıl sadece Temmuz ayında 45 tarım işçisi kazalar sebebiyle can verdi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.