Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Türkiye-AB müzakereleri devam etmeli”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin devam etmesinden yana olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunan Kathimerini gazetesine açıklamalarda bulundu. Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de değinen Macron, Türkiye’nin AB’den uzaklaştığını ve endişe verici gelişmelerin yaşandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sık sık konuştuğunu dile getiren Macron; Türkiye’nin sığınmacı konusu ve terörle mücadelede önemli bir ortak olduğunu vurgulayıp, Türkiye ile bağların tamamen koparılmasına karşı olduğunu söyledi. Macron ayrıca Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi konusunun Türkiye’ye karşı misilleme yapılabilecek bir alan olduğunu sözlerine ekledi. Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye-AB arasındaki ilişkilerin geleceğine, 19-20 Ekim 2017 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek AB Liderler Zirvesi’nde karar verileceğini söylemişti.

Macron geçen hafta bir dergide yayınlanan röportajında, Fransa Cumhurbaşkanı olmanın sanıldığı kadar “havalı” olmadığını, zira “sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek zorunda kaldığını” söylemişti. Macron’un müstehzi ifadelerine Bayram namazı çıkışında cevap veren Erdoğan, Macron’un ne demek istediğini anlamadığını belirtmiş ve şunları söylemişti: “Doğrusu tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu sayın Macron’dan öğrenmek lazım. Benim bildiğim tek şey var; görüşme talebinde bulunduklarına göre, ben görüşme talebini reddetmeyi arzu etmem. Çünkü dostları çoğaltmak isterim ve bize olumsuz nazarla bakanları da azaltmak isterim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.