Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de polis, ünlü siyah futbolcunun kafasına silah dayadı

ABD’li siyah Amerikan futbolu oyuncusu Michael Bennett, polis tarafından kelepçelendiğini ve kötü muamele gördüğünü açıkladı. Bennett, dün twitter’da paylaştığı metinde Cumartesi günü Las Vegas’ta yürürken silah sesleri duyunca sokaktaki diğer insanlar gibi koşmaya başladığını ve Las Vegas polisinin kendisini sadece siyah olduğu için durdurduğunu ve silah doğrulttuğunu söyledi.

Bennett daha sonra olanları şöyle anlattı: “Bir polis memur yere yatmamı emretti. Ben yerde emirlerine uygun olarak hareketsiz bir şekilde yatarken silahını kafama dayayarak eğer kıpırdarsam “kafamı uçuracağını” söyledi. Çok korkmuş ve kafam karışmıştı. Tam o esnada başka bir memur geldi ve sırtını dizime dayayarak beni ittirdi. Zor nefes alıyordum. Ardından bileklerimi öyle bir kelepçelediler ki parmaklarım uyuştu.”

Bennett kelepçelendikten sonra öleceğinden korktuğunu ve tek düşünebildiğinin bunun tek sebebinin “derisinin renginin siyah olmasının bir tehdit olarak algılanması” olduğunu yazdı. Meşhur futbolcu polislere sürekli suçunun ne olduğunu sormuş ama hiçbir cevap alamamış. Bennett’in polisin elinden kurtulma sebebini de şöyle açıklıyor: “bir noktada benim bir çete üyesi, suçlu ya da sıradan bir siyah adam olmadığımı, meşhur futbolcu Micheal Bennett olduğumu anladılar. Kimliğimi doğruladıktan sonra, memurların kötü muamelesine dair hiçbir şey söylemeden beni bıraktılar.”

Ünlü futbolcu yazdığı metnin son paragrafında daha önce polis tarafından öldürülen siyahları andı: “Ben her zamana adalet için savaşmanın doğru şey olduğuna inandım. Bu yüzden de maçlardan önce milli marş çalınırken ayağa kalkmıyorum. Çünkü bu ülkede eşitlik yok. Ne kadar para kazansanız da ne iş yapsanız da bu ülke için ne kadar ter akıtsanız da “zenci” olarak görülmeye devam edildikçe size buna uygun davranılacak. Sistem beni yüzüstü bıraktı. Eric Garner, Michael Brown, Trayvon Martin, Tamir Rice ve Charleena Lyles’ın ne hissettiklerini sadece tahmin edebiliyorum.”

Seahawks takımında oynayan Bennett, Charlottesville’de beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı grupların gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından milli marş okunurken ayağa kalkmayacağını açıklamıştı. Ünlü oyuncu bir aydır çıktığı tüm maçlarda milli marş okunurken yerinde oturmaya devam ediyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.