Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

JP Morgan CEO’su Dimon: “Bitcoin dolandırıcılıktan ibaret ve patlaması kaçınılmaz”

Salı günü New York’ta düzenlenen bir konferansta JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon dijital para birimi bitcoin’ın “bir süre sonra patlayacak bir dolandırıcılık” olduğunu söyledi.

Tüm dünyadan yatırımcıların katıldığı konferansta yaptığı konuşmada Dimon Bitcoin’i hedef aldı ve şöyle konuştu: “Bu para birimi bir noktada patlayacak. İnsanların kafalarından bir para birimi yarattıkları ve bunu alanların çok zeki olduklarını düşündükleri bir ortamda iş yapılmaz. Eğer kendi çalışanlarımdan biri Bitcoin alıp satımına başlarsa onu hemen kovarım. İki sebeple: Bu bizim kurallarımıza aykırı ve bunu yapanın salak olması lazım. Bu durumların ikisi de oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir.” Dimon konuşmasında bu yaşanmadan önce Bitcoin’ın değeri 20 bin dolara çıksa bile eninde sonunda “patlayacağını” söyledi.

Bir Bitcoin’in değeri 2016 Aralık’ından beri hızla artarak neredeyse 5 bin dolara ulaşmıştı. Dimon’ın açıklamalarının ardından Bitcoin yüzde 4 civarında değer kaybetti ve 4 bin dolar civarına kadar geriledi.

JP Morgan’ın da arasında olduğu birçok uluslararası yatırım şirketi Bitcoin’e mesafeli yaklaşsa da Bitcoin değişimi için kullanılan “blockchain [blok zinciri]” teknolojisine büyük yatırım yapıyorlar. Blockchain’in para ve diğer finansal transferlerinin hızını artıracağı ve maliyetini düşereceği düşünülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.