Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaeli Kefken açıklarında göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi battı 4 ölü, 20 kişi kayıp

Sahil Güvenlik  Komutanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamaya göre dün gece saat 01:35‘te ticari bir geminin Kefken/KOCAELİ 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgeye arama kurtarma için bir Sahil Güvenlik uçağı ve iki Sahil Güvenlik botu sevk etti. Bölgede bulunan ticari gemilerle de arama kurtarma faaliyetlerine katılmak amacıyla koordinasyon sağlandı.

Saat 05:03’te battığı bildirilen  göçmen teknesine saat 05:25’te Sahil Güvenlik uçağı bölgeye ulaşarak ve 2 adet SAR (Arama Kurtarma) kitini denize attı. Kaza alanına saat 05:38’te intikal eden Sahil Güvenlik botu, denizden 22, ticari gemiler ise 16  kazazedeyi sağ olarak kurtarsa da , 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 15-20 kayıp göçmenin aranmasına, 1 Sahil Güvenlik uçağı, 1 helikopterli Sahil Güvenlik korveti, 2 Sahil Güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 1 uçak, 1 helikopter ve 2 karakol gemisi ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 1 kurtarma botu ve 5 ticari gemi ile devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.