Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de sporcuların protestoları Trump’a diz çöktürtüyor

ABD’nin başkanı Donald Trump’a yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Amerikan Futbolu Ligi’ndeki (NFL) milli marş esnasında diz çökme protestoları geniş destek bulmaya devam ediyor. Trump’ın bazı sporcuları hedef alan açıklamalarına karşı protestolar ülkedeki üç önemli spor ligine yayıldı. 

Pazar günü Londra’da Wembley Stadyumu’nda oynanan Jacksonville Jaguars ile Baltimore Ravens arasındaki karşılaşmada tam 25 oyuncu diz çökmüş, Jacksonville Jaguars’ın sahibi Shahid Khan ile koçlar ve bazı oyuncular da kol kola girerek  protestolara katılmıştı.  Daha sonra, New Jersey’de karşılaşmaya çıkan bazı Miami Dolphins oyuncuları siyah tişörtler giyerek Kaepernick’e destek vermişti. 

En son Dallas Comboys takımı, takımın sahibi Jerry Jones ile birlikte diz çökerek protestolara destek verdi. Jones, maç sonrası yaptığı açıklamada “Takımımdan hiç bu kadar gurur duymamıştım” dedi. Protesto esnasındaysa taraftarların bir kısmı diz çöken Dallas Cowboys takımını yuhaladı.

dallas

 NFL Başkanı Roger Goodell, ünlü NBA yıldızları Stephen Curry ve LeBron James gibi isimlerin ardından Cumartesi günü bir Ulusal Beyzbol Ligi (MLB) maçında da Oakland Athletics oyuncusu Bruce Maxwell milli marş çalınırken diz çökmüştü. Son olarak, San Antonio Spurs takımının ünlü koçu Gregg Popovich de protestolara destek verdi ve Trump’ı eleştirdi. Popovich’in basın açıklamasından kısa bir kısım şöyle:

Öte yandan Trump da, diz çökme protestosu yapan sporculara yönelik eleştirilerine Twitter üzerinden devam etti. “Milli Marşımız İçin Ayağa Kalk!” (StandForOurAnthem) hashtag’iyle paylaşımlar yapan Trump, diz çökme protestoları ile ilgili olarak “Bu diz çökme olayının ırkla hiçbir alakası yok. Bu konu, Ülkemize, Bayağımıza ve Milli Marşımıza saygı duymakla ilgili. NFL buna saygı duymak zorunda!” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.