Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kudüs’e yakın İsrail yerleşiminde üç İsrailli öldürüldü

Kudüs yakınlarındaki bir İsrail yerleşiminin girişindeki kontrol noktasında ateş açan Filistinli üç İsrailliyi öldürdü.

Yapılan açıklamaya göre saldırgan, Har Adar yerleşiminde çalışan Filistinli işçilerle birlikte kontrol noktasından geçmek için sıraya girdi. İsrail güvenlik görevlileri davranışlarından şüphelenince, silahını çıkararak ateş açtı. Saldırıda bir İsrail polisi, iki sivil güvenlik görevlisi öldü, bir güvenlik görevlisi ise ağır yaralandı. Saldırgan ise güvenlik görevlilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandıktan sonra olay yerinde öldü.

Önümüzdeki hafta ABD özel temsilci Jason Greenblatt bölgeye gelerek temaslarda bulunacak. ABD Başkanı Trump’ın İsrail ve Filistin barışını sağlamak için bazı adımlar atması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.