Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Porsche’sini satan IŞİDci

“Eziklerden değildim… Porsche’m vardı, hayatım iyiydi… Para biriktirip bir villa ile Lamborgini almaya can atıyordum.’

 

IŞİD’in Britanyalı savaşçılarından 39 yaşındaki Ebu Adam ya da gerçek ismiyle Yasir İkbal’in sözleri bunlar.

Yaser Iqbal is a barrister living and practicing law in Birmingham. He came to the UK in 1986 as young boy. He was a British national since birth but had never set foot on UK soil till then. He lived in Azad Kashmir in Pakistan where he spent his early childhood. ***POSSIBLE RAQQA JIHADI***

İkbal geçen hafta IŞİD’in haberleşme için kullandığı Telegram uygulaması üzerinden Suriye’nin Rakka kentinde çekip kaydettiği 72 dakikalık bir video mesajı göndermiş. İngiliz Daily Mail gazetesinin ulaştığı videoda İkbal, koalisyon güçlerinin yoğun bombardıman altında tuttuğu kentte yaşamın güçlüklerinden bahsediyor, ancak koşullardan şikayet etse de Rakka’da olmayı hiçbirşeye değişmeyeceğini söylüyor.

Gazete, İkbal’in IŞİD’e katılmadan önce mülteciler ve göç konularında uzmanlaşmış Birmingham’da yaşayan, evli bir avukat olduğunu öğrenmiş.  Video mesajında İngiltere’deyken birçoklarının bir ayda kazandığını bir günde kazanabildiğini söyleyen IŞİDçi, Suriye’ye gitmeye neden ve nasıl karar verdiğini anlatmasa da, İngiltere’yi “köpekler ülkesi” olarak tasvir ediyor ve Batı kültürünü eleştiriyor.

Daily Mail’in ulaştığı eski komşuları, İkbal’in alkollü araç kullanmaktan sabıkası bulunduğunu ve eski arkadaşlarını “cihada katılmaya” ikna etmeye çalıştığını anlatmışlar.

Koalisyon güçleri, IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’da 300 civarında IŞİD mensubu kaldığını tahmin ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.